Frequently Asked Questions (FAQ)


Kan je iets winnen met Quizmaniak?
Neen, deze online quiz is gemaakt voor het plezier. Het enige dat je kan winnen is een goed gevoel doordat je mogelijk veel antwoorden weet op onze quizvragen.

Houdt Quizmaniak rekening met grote of kleine letters?
Neen, het systeem houdt geen rekening met grote of kleine letters. "Koning","koning" en "KONING" worden alledrie gezien als hetzelfde woord.

Is er een verschil tussen e en ë?
Ja absoluut! "België" en "Belgie" worden herkend als verschillende antwoorden.

Hoeveel categoriën zijn er?
Er zijn 14 categoriën.

Welke categoriën zijn er?
De quiz bestaat uit de volgende categoriën: Aardrijkskunde, wetenschap, film, televisie, sport, gastronomie, taal, literatuur, muziek, geschiedenis, kunst, economie, algemene kennis en tenslotte de speciale categorie "opzoeken".

Hoe werkt de levelquiz?
De levelquiz heeft een ingebouwde intelligentie. Hoe meer vragen je juist antwoord, hoe moeilijker de quizvragen worden. Als je vragen fout antwoord, zal hij je eenvoudiger quizvragen stellen. De bedoeling is dat je een zo hoog mogelijk level haalt. Het eenvoudigste level is het level 1, het moeilijkste is level 21. Door de ingebouwde intelligentie zal iedere quizzer, ongeacht zijn kennis, een uitdagende quiz voorgeschoteld krijgen.

Wanneer ga je naar een volgend level in de levelquiz?
Als het systeem doorheeft dat je een bepaald level aankan, zal hij je een moeilijker level aanbieden. Antwoord je regelmatig fout, zal het systeem je een gemakkelijker level aanbieden.

Welke categoriën zijn er op elk level in de levelquiz?
Op alle levels vind je vragen van alle categoriën.